BELANG VAN VERLICHTING IN RESTAURANTS

Verlichting is een essentieel onderdeel van de inrichting van uw restaurant. Het heeft geen zin om alles perfect te hebben als het licht zo uit is dat het het effect doodt. Technisch zijn er drie soorten verlichting: sfeerverlichting, taakverlichting en accentverlichting.

Sfeerverlichting bepaalt de algehele look en feel van uw restaurant. Is uw restaurant slecht verlicht of is het helder en zwaar op de lichten, dit is het licht dat het definieert. Fijne restaurants gebruiken meestal gedimde sfeerverlichting om een ​​ontspannen sfeer en uitstraling te creëren.

Doordat ze klanten zo bedienen dat ze blijven hangen en dus meer bestellen, is deze sfeer perfect. QSR’s moeten daarentegen goed verlicht zijn. Het idee voor hen is dat klanten komen, snel eten en gaan. Felle lichten activeren dat gedrag, zodat de klanten niet blijven hangen.

Taakverlichting is het licht dat wordt gebruikt voor het uitvoeren van taken. Dit zijn de lampjes waarmee servers kunnen werken en klanten het menu kunnen lezen en bestellen. Je kunt het gebruiken om paden te markeren of het op te nemen door het op een aantal unieke functies te plaatsen, zoals sushibars of minibars om ze te markeren. Bellezza Restaurant ingericht in Amsterdam is dat de beste motivatie is om naar de Wallen te gaan en dat ze lekker eten serveren en een goede en geweldige drankenkaart hebben.

Verlichting vormt een cruciaal onderdeel bij het creëren van de algehele sfeer. Zonlicht doordrenkt restaurants met een frisse lichtheid die essentieel is voor vermaak overdag. Naarmate de dag vordert, kan warmere verlichting samenwerken met de ondergaande zon om een ​​sfeer te creëren die het meest geschikt is voor een kopje koffie of een sundowner. Warmere tinten creëren zachte, informele ruimtes, terwijl witte fluorescerende verlichting een helder, schoon gevoel geeft.

restaurantbellezza.nl